Tuesday 27 January 2009

Givani's Money Tips - The Money Project deel 2



Amsterdam 27 januari 2009,

Okay beste allemaal, hoe je het ook bekijkt, we zijn in ons leven het meest kwetsbaar als onze financiële plaatje niet in orde zit. Probeer uit te vinden of de tips die ik heb ook voor jou werken.

Bij deze The Money Project deel 2.

Tip 4: Probeer elke maand een vast bedrag te beleggen of te sparen.

Het kan moeilijk zijn en ik kan het beamen, maar probeer elke maand een vast bedrag opzij te zetten. Het is misschien niet echt raadzaam om in deze tijd te beleggen, dus is het verstandiger om te sparen. Op het ogenblik heb ik niet de financiën om dit te doen, ik ben eerlijk !!! Als het beter gaat met de economie, probeer dan in te stappen in een goedgekeurde beleggingsfonds, levert meestal meer rente op dan de 4 % rente van ING/Postbank.

Tip 5 : Koop nooit iets op krediet, spaar beter een tijdje.

Een krediet vernietigt elke momentele "presente" bewustzijn die je hebt over geld. Waarom? Het geld dat je uitgeeft aan een krediet behoort toe aan een kredietverschaffer (lees Wehkamp, ABNAMRO, Postbank, VISA CreditCard etc...). Op een of andere manier ben je dan "slaaf" van je eigen wensen en werk je voor de partij die het krediet heeft verleend. Het vernielt je financiële gezondheid. En ik kan het weten, ik moet nog 8 jaar een studieschuld betalen en het voelt niet lekker. SO DON'T DO IT !!!

Tip 6 : Onhoud het getal : " 72 "

Dit is het getal dat voor iedereen die belegt of spaart belangrijk is. Waarom? Omdat als je daadwerkelijk wilt weten of je geld groeit je "72" moet delen door je rentepercentage. Stel je krijgt van de ING/Postbank 4 % rente. Dan doe je 72 gedeeld door 4. Dus 72/4 = 18. Dit betekent dat je je inleg verdubbelt in 18 jaar. 100 Euro is dan over 18 jaar : 200 Euro. Stel je krijgt na de kredietcrisis te maken met een beleggingsfonds met gegarandeerd 8 % rente. Dan is 72/8 = 9. Dus in dit geval in 9 jaar verdubbeling spaargeld. Tel maar na, dit is Magic !!!

Volgende week deel 3
Thanks en Arrivederci,

Givani

No comments: