Tuesday 13 January 2009

Halve Marathon van Egmond 22.1 KM - 11 januari 2009


zondag 11 januari 2009,


Langs het strand cadansend in een strakke tempo.
Op zoek naar het juiste stramien zonder pace te verliezen.
Een strakke zuidenwind trotserend. Ah Castricum,..uhm.. dus nu de duinen in. Eindelijk terug naar Egmond.


Wat een zware halve marathon was dat. Samen met Michel en Aron hebben we deze 21,1 km afgelegd. De sfeer was gemoedelijk, met het gevoel dat mensen in Noord-Holland wat relaxter zijn dan in Amsterdam.

Iedereen had een rugnummer met zijn of haar naam op. Dus zodoende ben ik wel twintigtal keer op verschillende plekken aangemoedigd : " Giovanni!!!" .

Het parcour was zwaar van de 21 km zeker 8 km langs het strand met tegenwind, maar daarna via de duinen naar Egmond terug, was wel lekker met de wind mee. Er deden 12.500 hardlopers mee, waarbij bijna iedereen goed gekleed met lange pants, handschoenen en mutsen liepen.

Een van de duinen leek op een berg. Aron zei nog dit is de laatste. Er bevonden zich echt veel mensen daar. Het leek wel een beklimming in een rit van de Tour De France. Gejuich en aanmoedigingen, tempo daalde totdat je erover heenging.

Ik finishte samen met Aron in een tijd van 1uur 45 minuten en 56 seconden (1:45:56). Snelheid was 11,950 km per uur. Michel volgde even later.

Na afloop hadden we nog een warme choco gedronken in een soort Brasserie in Egmond aan Zee. Aangekomen bij de sporthal gingen Michel en Aron nog voor een gratis massage van de organisatie. Ik had daar net geen trek in.

Michel woont in Purmerend en daar hadden we nog een powershake gedronken. Hardlopers hebben na afloop veel extra koolhydraten nodig om goed te kunnen herstellen. Zodoende gingen we voor een Smoothie met banaan, ijsklontjes, water en dextrose poeder.

Echt een geweldige sportieve dag vandaag jongens, Thanks !!!!

Givani

No comments: