Tuesday 9 December 2008

Ten Tips to Be Happy


Dinsdag 9 december 2008,

"Unite Dream And Day" is mijn Mission Statement. Het houdt in dat ik me
elke dag probeer goed te voelen. Met je relatie, je werk, je vrienden en
mensen die je tegenkomt. Op internet vond ik tien bruikbare tips om gelukkig te zijn.

Ten Tips to BE HAPPY

1) Give more than you receive

voorbeeld: geef eens geld aan een liefdadigheidsinstelling zonder er iets voor terug te krijgen, dus geen postcodeloterij of iets dergelijks.

2) Don't keep score

Zie het leven niet als een spel van winners en verliezers, maar zie het leven als een schilderij of een boek die je schildert of schrijft.

3) Hold the Groove

Noem het the Groove, Karma, Jah, God. Hoe je het ook noemt, probeer die Groove vast te houden. Iets wat je met goed gevoel de dag doorheen komt. Voor mij is het mijn Mp3 speler met fantastische muziek.

4) Treat time as a friend

Probeer eens zonder op de klok te kijken, de dingen te doen die je wilt doen. Vooral op vrije dagen. Het onthaasten haalt een druk van je weg, omdat je zelf kan kiezen hoe je je tijd spendeert.

5) Be an optimist

Optimistisch denken geeft een lekkerder gevoel dan pessimisme. Het is niet simpel maar probeer met je geweten mee optimistisch te denken.

6) Shake things up

Doe dagelijkse dingen op een andere manier. Neem risico's. Explore. voorbeeld: voor mij zou het normaal zijn om op vakantie te gaan naar Spanje, Suriname of Turkije maar dit jaar ging ik naar Hong Kong, China. Da's iets totaal anders !!!

7) Exercise your mind

Probeer eens voor elke tegenslag te brainstormen naar een oplossing. Dit is echt leuk. Voorbeeld: onlangs had ik een dikke pukkel om mijn gezicht. De oplossingen die ik ervoor had op internet gezocht. -vitamine E creme - Etos Spotgel - apotheek benzoperoxide. Uiteindelijk gekozen voor Etos Spotgel. En het werkte goed.

8) Work your body

Het spreekt voor zich dat sporten je een lekker goed gevoel geeft. Ik voel me heel goed als ik lekker na een looptraining een half uur onder de douche sta, zowel mentaal als fysiek.

9) Smile and laugh a lot

Lachen zorgt niet alleen voor dat we in de stroom van positieve gedachten en gevoelens terecht komen, het zorgt er ook voor dat we ons verbonden voelen met anderen en ons voor hen openstellen.

10) "Specialize in having fun"

Dit is belangrijk: Probeer na een goed gevoel bij jezelf af te vragen hoe het goede gevoel ontstond. Door dit te doen specialiseer je jezelf in het vasthouden van het goede gevoel in de toekomst wanneer het nodig is.

Thanks for reading and Be Happy,

Givani

No comments: