Monday 24 November 2008

Srefidensi - Brasa Dey feest te Utrecht, 22 november 2008

(http://www.25november.nl/welcome.php )

Op 25 november 2008 is het Srefidensi of Brasa Dey in Suriname. Dit is het onafhankelijkheidsfeest van Suriname. Afgelopen zaterdag was er in Utrecht een leuke intieme feest ter gelegenheid van dit gebeuren. En het was een bun tranga fesa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dit is waar Carpe Diem omdraait.

Het feest werd georganiseerd door Stichting Tori Oso (http://www.torioso.nl/). Er zullen rondom Brasa Dey heel veel feesten gehouden worden. Echter 25 november valt dit jaar op een dinsdag. Vandaar dus dat het feest van "Tori Oso" afgelopen weekend werd gehouden.

In een leuke kleine partycentrum in Utrecht Zuilen was het de ideale plek om te socializen. Jong en oud was er. Een avond vol cultuur, zang, dans, poetry en discussie. Het leuke van Suriname zijn de diverse volkeren die er wonen en dat was weer terug te zien op dit feest. We waren met een gezellige groep daar en de ambiance was fantastisch. Er heerste een authentieke ongedwongen familiaire Sranan sfeer.

Hoogtepunten van de avond:

- de Javaans-Surinaamse catering met lekkere bami en kipsaté
- een Hawaiaanse dansgroep MAEVA (http://www.maeva.nl/html/foto_gallerij1.html)
- een Salsa Freestyle optreden van een koppel die aan competities meedoen.
- een optreden van een Brassband uit Utrecht, genaamd Portes, zij waren echt goed !!!!
- een modeshow van La Florencia; zij presenteerde haar Switi Sranan collectie.
- een optreden van Live Band La Fiesta (http://www.lafiesta.nu/)


Het grappige was dat we voor 20:30 uur gratis naar binnen konden. Aaron heeft ons met de auto naar Utrecht gescheurd in een half uur, anders was de entree EUR 15,00. We kwamen daar 20:32 aan. Ik hoorde iemand van de organisatie al zeggen, maar het is al half negen geweest toch. Maar Michel kende een familielid bij de stichting, die zei dat het goed was. Algoed, maar het was wel faja.

Carpe Diem tip: kijk elk jaar of er eind november een leuke Brasa Dey feest in de buurt wordt gehouden.Ik wens iedereen een fijne Brasa Dey op 25 november !!!!!!!!

Tang Bun Waka Bun, Givani !!!!

No comments: