Tuesday 25 June 2013

De Zomer Uitverkoop, 5 Tips, Sla je Slag !!!



Amsterdam 25 juni 2013, 


Zomer is net begonnen !!! Dit is aan het weer nog niet echt te merken. Maar het kan zo weer gigantisch positief omslaan. Ik merk zelf bij webshops, dat de uitverkoop langzaam weer op gang komt.


Winkels moeten van hun voorraden af, voordat ze de herfstcollectie kunnen stocken en/of presenteren. Traditoneel wordt vanaf begin juli tot aan eind augustus/begin september er veel in de uitverkoop gedaan.


Zelf ben ik een minimalist, maar op zijn tijd hou ik ervan mezelf te verwennen. Vorige week nog, heb ik een Nike Voetbalschoen gehaald met 30 % korting en ben er zeer tevreden over.


Hierbij 5 Tips die je kunnen helpen om een "Uitverkoop Item" te scoren!!!!



Tip 1)  Wacht 6 tot 8 weken

Kledingwinkels veranderen hun collectie continu. Nadat een kledingstuk wordt gepresenteerd, zal na een cyclus van 8 weken, een ander product gepresenteerd kunnen worden. Zeer waarschijnlijk krijgt de oude overgebleven product een lagere prijssticker en gaat deze de uitverkoop in. Risico is wel dat je je maat kan missen. Ben zelf hier de fout ingegaan met een spijkerbroek die ik graag wou hebben.

Tip 2) Donderdag, Uitverkoopdag
Waarom donderdag???  Veel winkels beginnen hun Sales-voorbereiding op donderdag. Ze moeten in het weekend vanaf vrijdag tot en met zondag veel verkopen. Dan komen namelijk de meeste bezoekers. De kans is dan zeer groot dat in het weekend je maat niet meer voorradig is.

Tip 3) Niet op voorraad? Vraag door !
Het is berucht bij een uitverkoop, dat ze je maat niet meer hebben. Het kan goed helpen om de winkelbediende op aardige manier te vragen of ze jouw maat wel hebben in een ander stad bij dezelfde winkel. Als je mazzel hebt, kan het nog verzonden worden naar de winkel in jouw stad.

Tip 4) Retourbepalingen
Wees bewust dat producten in de uitverkoop, korte retourbepalingen kunnen hebben of soms helemaal niet. Winkels staan niet te wachten om oude kledingstukken terug te ontvangen. Ze moeten namelijk al ruimte maken voor hun nieuwe collectie.

Tip 5) Koop aan het eind van het seizoen
Koop die gewilde winterjas in februari of maart en bewaar hem voor de volgende koude seizoen. In Amsterdam ervaar ik dat na de kerst en oud/nieuw in januari en februari de prijzen kelderen. Voor de zomerkleding is dat na juli tot september.


Meer info:  Tips for Buy Clothing before Clearance
Mijn blog over kleding shoppen:  Top 5 Kleding Shop Tips

Ciao Givani

No comments: