Wednesday 31 March 2010

Top Bijgerecht : Saté Ajam !!!

(Portie Saté)



Amsterdam 31 Maart 2010,


Het is nu 20:00 uur en ik zit op dit moment te genieten van een portie Saté.Wel een hele simpele van de supermarkt, maar dat mag de pret niet drukken.

Carpe Diem houdt voor mij in het beste uit het leven te halen en ook genieten van het eten. Saté is een typische side-dish (bijgerecht) welke So Easy is.

SO Easy omdat het simpel. Het bestaat uit drie of vier stukjes vlees op een stokje. En is gewoon lekker, punt uit !!! Saté is een oorspronkelijk Indonesisch gerecht. Javanen nam het gerecht mee naar Suriname en Nederland.

Het vlees kan van allerlei soorten zijn zoals Kalkoen, Kippenvlees, Varken of Garnalen. Ik kan jullie zeggen dat vooral de Kalkoen versie echt heerlijk is.

Saté is een echte aanrader en een tip, als je geen idee hebt wat je naast je hoofdgerecht zou willen eten.


Sterke Punten:

* wordt geserveerd met Pindasaus, wat op zich een lekkere saus is.
* bestaat uit vier of drie makkelijk hapbare stukjes vlees
* zeer goedkoop te vinden in de supermarkt
* Heel snel klaar te maken en te serveren als je de saté hebt gekocht in de supermarkt



Genietse,

Ciao Givani

No comments: