Tuesday 10 January 2012

2012 , wat is jouw Thema van het Jaar !?!




Amsterdam 10 januari 2012,


We zitten nu al 10 dagen in het nieuwe jaar!


Het leuke van elke jaarwisseling is dat je jezelf een schop kan geven, om alles beter te doen. Je kan met een schone lei beginnen.


Zodoende hebben velen onder ons goede voornemens (stoppen met roken, 10 kilo afvallen, etc..). Heel vaak na een paar weken ben je deze alweer vergeten.


Blauwe Maandag (16 januari 2012) wordt gekenmerkt als de meest deprimerende dag van het jaar. Mensen komen deze dag erachter dat de "nieuwjaarsvoornemens" veel moeite kosten om door te zetten en vallen meestal terug in hun normale patroon.


Ik kwam op internet een leuk artikel tegen. Het ging erom "een thema" te bedenken voor "het nieuwe jaar". Dit zou effectiever werken dan goede voornemens.


Goede voornemens zouden falen omdat ze vaak draaien om het veranderen van gevolgen.


Voor een beter resultaat zou het beter zijn om je als persoon te richten op het geheel. Met andere woorden creëer een thema voor dit jaar.


Voorbeeld

goed voornemen: "10 kilo afvallen , stoppen met roken".

in plaats hiervan creëer het volgend thema voor het jaar

thema: "Komend jaar wil ik gezonder zijn dan ik ooit ben geweest"


Bredere thema’s sturen je in de richting waarin je wilt gaan. Een thema gaat verder dan het veranderen van een simpele gewoonte.


Door je gedurende het hele jaar te laten beïnvloeden door jouw thema, kun je veranderen wie jij bent. Niet door één simpel doel te bereiken, maar door iedere dag opnieuw je thema in je achterhoofd te houden bij alles wat je doet.


Succes Allemaal !!!


Groeten Givani

No comments: