Tuesday, 3 April 2012
Surinaamse Nasi , a Swietie !!!
Amsterdam 3 april 2012,
Wat gaat een jaar snel !!!
We zijn al in april aanbelandt.
Heb het eerder al gehad over mijn lekkerste gerechten.
Denk aan Roti, Bami & Saoto (klik op de woorden).
Nasi kan natuurlijk niet ontbreken. Dit gerecht is Carpe Diem !!!
In de Surinaamse keuken geïntroduceerd door de Javanen.
Inmiddels is de Surinaamse Nasi , niet meer te vergelijken met de Indonesische Nasi Goreng, zie foto hieronder, de Indonesische versie
De Surinaamse versie is bruiner gekleurd. Zie de bovenste foto. Er wordt hierbij sterk gebruikt gemaakt van kruiden, zoals Zoute Ketjap, Trassie, Maggiblokjes en Marinade.
Persoonlijk voeg ik altijd Saté-stokjes met Pindasaus erbij. Ik ben een Filet-liefhebber, vandaar de saté
Mocht je hem nooit geproefd hebben en ben je toch geïnteresseerd.
Bezoek een Surinaams-Javaanse warung of restaurant in de stad.
Genietse !!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment