(kookstages bij mijn moeder thuis) |
Amsterdam 8 oktober 2012,
Ik heb het geluk , het geluk dat mijn moeder en Somaira heel goed, lekker Surinaams kunnen koken.
Gisteren was mijn moeder 58 jaar geworden. Ik dacht bij mezelf , ik grijp deze dag om te beginnen met kookstages.
(Wok mengsel met oa. Laos, Gember & Knoflook) |
Maar ik wil een topper worden in de Surinaams-Javaanse keuken. Er valt veel te winnen. Op mijn moeders jaardag hebben Somaira en ik , Javaanse Saoto soep gemaakt. En het ging voortreffelijk, rustig en beheerst.
Hallo Allemaal, dit is Carpe Diem !! . Koken is werkelijk Fun en Leuk. Vooral als je het gezamenlijk doet . Tegelijkertijd hielpen we mijn moeder met het klaarmaken van Surinaamse Bami !
(van Spaghetti naar Surinaamse Bami) |
(denk aan het juiste tijdstip van toedienen van bijvoorbeeld kruidnagels, de juiste soort ketjap, het goed branden van een stronk Laos)
Ik keek altijd ertegen op Saoto te maken, maar het blijkt toch te doen.
Nu volop verdiepen in Lasagne, Roti en Gevulde So-Propo !!!!
Dankjewel Somaira (zus) en Dorette (moeder) !!!
No comments:
Post a Comment