Friday 21 September 2012

PokerWorkshop , 20 sept 2012 !!!

(diner before pokerworkshop)
Amsterdam 21 september 2012,


Op uitnodiging van onze professionele  pokerspeker, Aaron, hebben we gisteravond een pokerworkshop bijgewoond !!


(poker uitleg)
In een zeer hartelijke omgeving in de Amsterdamse Jordaan kregen met tien man alle uitleg van het spel. We hadden een voormalig croupier van Holland Casino, die ons alle ins en outs vertelde over het pokeren.


Gedurende de workshop hadden we ook een drie-gangen diner. Allemaal met tijd en aandacht vers bereid door de chefkok van restaurant de Blauwe Pan  (Westerstraat 200).


Persoonlijk heb ik nog nooit gepokerd, maar moet zeggen dat het wel leuk is. Het heeft heelveel weg van het spel Yahtzee. Het gaat om het creëren van kaartcombinaties, aflopend, oplopend, combineren, zelfde kleuren. De persoon met de sterkste aaneenschakelingen (compounds) wint.


(Blauwe Pan in de Jordaan)
Na een superuitleg van de coupier werd het spel makkelijker te begrijpen. Je leerde ook dat de manier waarop deelnemers geldfiches plaatsen, zeer veel invloed heeft op hoe andere deelnemers  het spelopzet gaan interpreteren.


Een heel belangrijk aspect is het bluffen. Door mee te gaan met de ronde-inzetten, ondanks slechte kaarten, kan je een indruk geven dat je goede kaarten hebt. Zo kan je je tegenspelers bang maken dat ze toch nog opgeven.
(Gio wins the Pot)


Verrassend om te zien dat dat enkele keren is gebeurd, bij deze workshop. Met slechte kaarten werden dus toch nog potjes gewonnen.



Het was echt verwonderlijk om hier bij te zijn. Jongens ik heb oprecht genoten !!!!


Groeten Givani


(winnende compounds op rangschikking )

No comments: