Saturday 2 March 2013

Parijs dag 3

(Louvre-Pyramide)
Parijs, 2 maart 2013


Bijna alle vrouwen doen in Parijs aan foundation. Voor alle mannen onder ons is het een ware genot, al deze vrouwen in ogenschouw te nemen. Prachtig. Warenhuis "Le Printemps" (aan Boulevard Haussmann) heeft een van de grootste parfumerie-afdelingen van Europa. Alle vrouwen die hier werken, zien er te scherp uit, eye-candies !!!


Uiteraard vandaag weer lekker genoten,
de hoogtepunten van zaterdag:



1. Bezoek aan de Notre-Dame.

Heel vroeg in de ochtend deze kathedraal bezocht. Samen met veel Japanners.  Het gebouw is zeer imposant. De Nieuwe Kerk waar Willem-Alexander koning zal worden in Amsterdam kan je echt niet hiermee vergelijken.



2. Louvre -Pyramide.

Niet naar binnengegaan, maar meer voor de foto-momenten. Nog een paar Amerikanen ontmoet daar uit New York die ook meedoen aan de Halve Marathon morgen. Sommigen vinden de Pyramide niks, maar kan jullie melden, het is echt magnifiek.



3. Terras  "Le Printemps " en " Galeries LaFayette".

Deze twee grote warenhuizen hebben op de bovenste etages sublieme terrassen met wereldse uitzichten over Parijs. Ik vind Galeries Lafayette meer mijn stijl. Van binnen is het warmer (onder andere door art-deco koepel) . Le Printemps is ook mooi, alleen de kleurstelling is iets sterieler naar mijn mening.



4. Saint Germain des Pres.

Een echte middenklasse, shopping wijk. Alsmede in de kleine zijstraatjes leuke brasserieën en andere eetgelegenheden  Ik weet wel zeker dat dit de nummer een hotspot is voor toeristen om te verblijven in hotels aldaar. Saint Germain zet  de linkeroever van Parijs op de map. Vergelijk het gebied maar met Leidsestraat en alle restaurantjes in de zijstraten van Leidseplein.



5. Quartier Latin.

Studentikoos, zeer volks met een heel sterke hang naar het oude Parijs. Quartier Latin is veel rustiger dan Saint Germain. Maar wel authentieker  Als je loopt door Rue Mouffetard waan je jezelf in het oude Parijs. Zeer volkse winkels. Vergelijk het gebied met Amsterdamse Pijp in combinatie met de NieuwMarkt.


6. Tour Montparnasse.

Op de 59e verdieping hebben ze panorama-terras met 360 graden -uitzicht over Parijs. Ik heb echt genoten van deze uitkijkpost.  Het is ruim 200 meter hoog. 'S avonds ziet Parijs er echt oogverblindend uit. Ik kan jullie deze toren echt aanraden.

Foto's:

(Notre-Dame-kathedraal)
(Metrostation Palais Royal Musee du Louvre)
(Dakterras Le Printemps)
(Boulevard Haussmann, vanaf  dakterras Galeries Lafayette)

(Metroingang -" Raspail " in Zuid Parijs)
(Opera Garnier vanaf dakterras "Le Printemps)
(Tour Montparnasse, Zuid Parijs - 208 meter hoog)
(Schaken bij Universiteitswijk  "La Sorbonne")
(Zuid Parijs - Eiffeltoren achtergrond)
(metrostation - Place d'Italie, Zuid Parijs)
(Pantheon -gebouw - Quartier Latin)
(uitzicht vanaf " Tour Montparnasse" in de avond, 200 meter hoog)
( Eiffeltoren, gezien vanaf Tour Montparnasse)


No comments: