Friday 3 October 2008

Hong Kong dag 3


(afgebeeld the escalators in Hong Kong)

Donderdag 2 oktober 2008

Het vuurwerk van gisteren, boven het waterfront, was een leuk presentje. Werd wel eentonig na 20 minuten. Maar je weet het Chinezen en vuurwerk zijn EEN. Het eind was wel spectaculair. De oh.. en ah.. van het publiek waren talloos.

Vandaag veel toeristen gezien en gesproken. Onder andere Brazilianen, Duitsers, een Amerikaan uit San Francisco, een Canadees in het Bank of China gebouw die daar werkte en een mevrouw van 59 jaar uit Berlijn genaamd Brigitte. Zij werd mijn sparing partner vandaag. Met haar de hele tijd opgetrokken, zeker vijf uurtje. Zij moest ook naar Victoria Peak. Was wel gezellig.

Hoogtepunten vandaag:

*Hong Kong Park. Prachtig park temidden van de hoge gebouwen in Central District. veel zakenmensen gingen hier lunchen. Het Olympische Item werd goed gepresenteerd in het park.

* Gratis internet op Hong Kong Centraal Station. 15 minuten per persoon en dan word je internet gestopt. Dan kan de volgende inloggen. Moeten ze in Amsterdam op stations ook doen. Echt te gek dit.

*IFC-gebouw 55e verdieping. Echt waanzinnig!! Het mooiste uitzicht over Hong Kong.

*Bank of China 43e verdieping. Leuk overzicht. Maar kan niet tippen aan IFC-55e verdieping.

* Victoria Peak. Een mooi overzicht over Hong Kong vanaf een berg, alleen was wel het mistig. Het is zeer toeristisch. Ik ga hier zeker nog een keer naar toe.

* The Escalators. Dit was echt fantastisch. Dit zijn roltrappen op straat die van de ene wijk naar de andere wijk lopen. In dit geval van Hong Kong Centraal naar het wat sjiekere Midlevels.

* De Jamia Moskee. Een prachtige groene!!! moskee in Midlevels. De meeste moslims in Hong Kong zijn Indonesiers of van India.

*The Midlevels. Een woonwijk met veel hoge gebouwen van 30 of 40 etages. Deze wijk ligt op de heuvels tussen The Peak en Hong Kong centraal. Dit moet een voorbeeld kunnen zijn voor Amsterdam om woningtekort op te lossen. Echt schande dat Amsterdam niet durft hoge gebouwen neer te zetten.

Groeten Givani

No comments: