Thursday 6 January 2011

Suriname dag 3

(Gio voor zwembad van hotel "Martinus")



Paramaribo 6 januari 2011,


Wow, die jetlag is echt te erg. Was gisteravond (woensdagavond) veels te moe om uit te gaan. Terwijl Somaira met een sneaky laatste momentactie naar de "Waterkant" ging. Ik werd wakker toen ze thuiskwam om 6 uur. haha,..echt ongelovelijk.


Vandaag is de school weer begonnen en dat was duidelijk in de stad te merken. De jongeren kleden zich allemaal in schooltenue. Ben er wel blij mee. Niet zoals in Nederland de ene met dure kleding en de andere met marktkleding. Zo voorkom je enigzins pestgedrag.


De hoogtepunten van vandaag:


* Elektriciteitstoring; Bij ons in de straat gewoon een uur lang geen stroom. Het schijnt een enkele keer te gebeuren. Tip laad je mobiel tijdig op, want deze "fatu" wil je niet meemaken.


* Met Deborah en Sandra in de stad shoppen; Zij gaan vanavond terug naar Nederland. Voor hen was het, de laatste SRD's opmaken. De Domineestraat is toch aangenaam leuke winkelstraat. Toen Deb. en San. weg waren, stapte een mevrouw naar me toe. Hey, jou ken ik van Schiphol. Ik kende haar van de beveiliging op Schiphol. Grappig.


* Maretraite Mall bezocht; een leuke winkelcentrum. een beetje Hong Kong meets Shopperhal, mooi concept van de Chinezen. Het is de Surinaamse versie van de Beethovenstraat. Toch wel de Upperclass en dat merk je ook aan de huizen in de buurt.


* Lekker gezwommen in een zwembad van een hotel; Voor 15 SRD ( 3,75 EUR) heb ik mogen vertoeven in een leuk intiem "piscine". Kwam er nog een vrouw tegen die ook in Reigersbos woont. Ha.. de wereld is klein.


* De wijk Tourtonne verkend; Zoals eerder vermeld prinses-kastelen in deze wijk. Had nog een goed gesprek met een oude Hindoestaanse meneer die daar woonde. Hij waarschuwde dat er veel roofovervallen zijn en dat je echt op je hoede moet zijn. Ik kreeg van hem spontaan een kokosnoot die van een boom op zijn erf was gevallen. Supersympathiek. Surinamers zijn socialer, warmer en niet gierig!


Ciao Givani

No comments: